Од населбите Карпош и Чифлик во недела започнува акцијата за генерално чистење на градот PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Март 2017 15:21

Јавното претпријатие за комунални дејности и општина Струмица ги известуваат граѓаните дека започнува традиционалната акција за генерално чистење на градот и населените места под мотото „За чиста струмичка пролет“. Акцијата ќе започне во недела на 26 март од населбите Карпош и Чифлик. Вработените во „Комуналец“ ќе ги чистат улиците и ќе ги уредуваат зелените површини во овие делови на градот, а во акцијата треба да се вклучат и граѓаните. 

 
„Комуналец“ го обновува детското игралиште во паркот PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 Март 2017 13:33


Децата од градот ќе добијат уште едно прекрасно катче во големиот детски парк. Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ деновиве почна со обновување на детското игралиште на кое играчките беа веќе дотраени. Според Ленче Гудева, раководител на единицата „Зеленило“ ќе бидат поставени вкупно 18 нови разновидни играчки наменети за деца од помала возраст. Во близина на детското игралиште планирана е фитнес зона во која ќе бидат поставени 8 фитнес справи. Според најавите од „Комуналец“ поставувањетоќе се реализира во текот на идната недела.


 
„Комуналец“ и општина Струмица ја спроведуваат акцијата „За чиста струмичка пролет“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 23 Март 2017 15:35

 Од 21 март до 23 април јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица ја спроведуваат традиционалната акција за генерално чистење на градот и населените места, а која годинава се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“. Според директорот на „Комуналец“, Зоран Горгиев, целта на акцијата која што се реализираше и во изминатите години е да се задржи епитетот кој што го има општина Струмица за чиста средина и раззеленета општина.

 
Ученици од ООУ „Видое Подгорец“ во посета на општина Струмица PDF Печати Е-пошта
Среда, 22 Март 2017 15:38

Учениците од четвртите одделенија во основното општинско училиште „Видое Подгорец“ денеска ја посетија општина Струмица. Ова е традиционална посета која се реализира во овој период од годината од основните училишта, а во рамките на совладувањето на материјалот што го изучуваат по предметот Општество. Целта беше на лице место учениците да се запознаат со функционирањето на локалната самоуправа и на нивните прашања во кабинетот одговараше вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов. Учениците ја посетија салата во домот на АРМ каде што се одржуваат седниците на Советот.


 
Костадинов: Различностите меѓу луѓето треба да не обединуваат, а не да не разделуваат PDF Печати Е-пошта
Вторник, 21 Март 2017 14:36

На плоштадот „Гоце Делчев“, денеска точно напладне, беше одбележан меѓународниот ден на лицата со даунов синдром. Насобраните дечиња уживаа во пригодната забава која што по овој повод ја организираа здружението за помош и поддршка на лица со даунов синдром „Вера“ од Струмица и граѓанската иницијатива „Мрдни со прст“, а со поддршка на општина Струмица.

 
Општина Струмица има најотчетна администрација PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 20 Март 2017 15:38

Струмица има најотчетна и достапна општинска администрација меѓу општините во Југоисточниот плански регион, а го надминува просекот на сите 43 општини опфатени во истражувањето, а спроведено во рамките на проектот „ЛОТОС“. Тоа значи дека Урбанистичките планови се донесуваат во консултација со јавноста, како што е регулирано во Законот за просторно и урбанистичко планирање.

 
«ПочетокПред1234567СледноКрај»

Страница 1 од 7
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор