Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Се чисти долниот дел од поројот „Крушевска Република“

Екипи на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ го чистат поројот „Крушевска Република“. Скоро 80 насто од неговата површина е целосно исчистена, а моменталните активности се насочени кон најнискиот дел, односно, на потегот од улицата „Младинска“ до улицата „Климент Охридски“. Освен разновидниот отпад и тревата, се чистат и наносите наталожени од дождовите, особено околу мостот на улицата „Климент Охридски“. Според најавите од „Комуналец“, комплетното чистење на овој порој треба да заврши во текот на утрешниот ден.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544