Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Училиштето „Даме Груев“ од Куклиш го одбележа патрониот празник

Учениците и вработените во основното општинско училиште „Даме Груев“ од населеното место Куклиш, денеска, го одбележаа патрониот празник. Почитувајќи го празникот и поддржувајќи го воспитно-образовниот процес, на одбележувањето присуствуваа и градоначалникот Коста Јаневски, претседателот на Советот Марјан Даскаловски и претставници на одделението за образование во општина Струмица. По полагањето на свежо цвеќе пред спомен бистата на Даме Груев, во чест на празникот беше изведена богата програма.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544