Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата со активност за безбедност на учесниците во сообраќајот

Во организација на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата од општина Струмица и Секторот за сообраќај при СВР Струмица, во соработка со учениците од сообраќајната секција при општинското основно училиште „Маршал Тито“ од Струмица, се реализираше сообраќајно-едукативна акција за поголема безбедност на учесниците во сообраќајот.

На возачите и пешаците им беа поделени флаери со пораките „Вози одговорно! Животот е во твоите раце“, „Младост без лудост“, „Шампионите возат одговорно“, а некои учесници добија и црвен картон, со едукативна содржина. Акцијата е дел од кампањата на Републичкиот совет за БСП, насловена „И оваа година безбедноста има предност – 2018 најбезбедна до сега“.Оваа активност се вклопува во координација и корелација со акциониот план на сообраќајната секција при општинското основно училиште „Маршал Тито“, која е составена со ученици од мешан етнички состав и работи во рамките на проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка со општините“, финансиран од Детската Фондација Песталоци.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544