Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Demographics

POPULATED REGIONS PDF Print

Settlement

Inhabitants

Altitude above sea-level

Distance from Strumica

Banica

1137

250 m

2 km

Bansko

1992

275 m

12 km

Belotino

29

518 m

16 km

Veljusa

1552

330 m

6 km

Vodocha

318

314 m

4 km

Gabrovo

399

300 m

15,5 km

Gr. Baldovci

755

223 m

3 km

Dabile

1946

221 m

4 km

Dobrejci

1764

230 m

3 km

Dorlombos

117

600 m

20 km

Kosturino

1280

440 m

12 km

Kuklish

2532

250 m

4 km

Memeshli

44

259 m

4 km

Murtino

2209

212 m

8 km

Ormanli

34

600 m

17 km

Popchevo

343

525 m

9 km

Prosenikovo

1550

226 m

4,5 km

Raborci

105

370 m

6 km

Rich

382

509 m

21 km

Sachevo

540

216 m

7 km

Svidovica

325

250 m

8,5 km

Tri Vodi

12

420 m

6 km

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544