Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Градоначалникот Јаневски ја отвори модната ревија на лицата со посебни потреби

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски заедно со две дечиња во улога на манекени, ја отворија модната ревија „Убави сме, свои сме“ која во организација на здружението за помош и поддршка на лица со даунов синдром од Струмица се одржа по повод меѓународниот ден на лицата со посебни потреби. „Не само денеска и не само еден ден, лицата со посебни потреби ги заслужуваат нашето внимание и грижа и во останатите 364 денови, затоа што сите сме еднакви, само потребите ни се различни“, порача градоначалникот Јаневски. На модната писта се појавија повеќе дечиња во придружба на познати личности, меѓу кои и сопругата на претседателот на Владата на Република Македонија, Зорица Заева.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544