Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Градоначалникот Јаневски им ја даде поддршката на лицата со посебни потреби во перформансот „Будење на човечноста“

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, вечерва, беше меѓу своите сограѓани кои во центарот за култура „Антон Панов“ им ја дадоа својата поддршка на лицата со посебни потреби. На големата сцена беше изведен перформанс под мотото „Будење на човечноста“ по повод трети декември - Mеѓународниот ден на лицата со посебни потреби. Перформансот го организираа јавната установа Завод за заштита и рехабилитација „Бања Банско“ и здружението за култура и уметност „Сцена“ од Струмица. Во прекрасно изведениот перформанс, лицата со посебни потреби покажаа дека и невозможното можат да го направат возможно.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544