Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица


Под мотото „Заедно можеме повеќе“ СОУ „Никола Карев“ од Струмица реализираше заедничка активност со СОУ „Сарај“ од општина Сарај

Со заеднички активности преку ликовно изразување и јавен спортски час, ученици и наставници од средното општинско училиште „Никола Карев“ од Струмица со партнер училиштето „Сарај“ од општина Сарај, со посета на Џамијата и Црквата „Свети Петнаесет“ во Струмица, реализираа заедничка ликовна активност, а средбата ја продолжија со јавен спортски час во спортската сала на училиштето.Оваа активност е дел од финансиската поддршка што општина Струмица ја обезбедува за меѓуетничка интеграција во образованието на сите основни и средни општински училишта од Струмица.


© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544