Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Градоначалникот Јаневски на промоција на проект на ООУ „Сандо Масев“

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, беше меѓу посетителите на промоцијата на проектот „Учење транслација, ротација, симетрија со користење дигитално ЦД и од истото изработено уметнички фигури“ која што се одржа во големата сала на центарот за култура „Антон Панов“. Во промоцијата учествуваа учениците од шестто одделение кои го презентираат процесот од почеток до финален продукт „Украсно ЦД“, а средствата од неговата продажба се наменети за хуманитарни цели. Учениците од деветто одделение ја изведоа театарската претстава „Дневникот на Марта“ во режија на Кире Ѓоргиев, со која ООУ „Сандо Масев“ освои две награди на интернационален натпревар во Србија.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544