Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Искршени жардинерии со цвеќе на плоштадот „Гоце Делчев“

Плоштадот „Гоце Делчев“ ноќеска бил мета на вандалско однесување. Непознати сторители искршиле и расфрлале повеќе жардинерии со цвеќе. Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и општина Струмица се згрозени од ваквиот чин и апелираат да престане вандалското однесување кон урбаната опрема. Наместо да ја уништуваме, да ја чуваме затоа што таа е наша, заедничка, која ни ја разубавува средината во која што живееме.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544