Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

На иницијатива на градоначалникот Јаневски се одржа средба за зголемување на безбедноста на граѓаните

Безбедноста на граѓаните е приоритет за градоначалникот Коста Јаневски и општина Струмиц. На негова иницијатива, денеска, се одржа средба меѓу претставници на општина Струмица, Секторот за внатрешни работи во Струмица и јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“. Градоначалникот Јаневски се интересираше за актуелната безбедносна состојба, особено, по последните вандалски однесувања и загрозувања на безбедноста на неколку граѓани. Претставниците на средбата се договорија да се преземат сите мерки за зголемување на безбедноста на граѓаните и за зачувување на јавниот ред и мир.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544