Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Се е подготвено за официјалниот почеток на седмото издание на Струмица опен фестивалот

Во кабинетот на градоначалникот Коста Јаневски денеска се одржа координативен состанок со членовите на организациониот одбор и претставници на институциите кои даваат логистичка поддршка пред утрешниот официјален старт на седмото издание на Струмица опен фестивалот. Севкупната организација, а посебно безбедноста за време на последните три музички вечери, кога и се очекува најголем број посетители, беше темата на која се разговараше на состанокот.

Безбедноста ни е приоритет и најмногу разговаравме од тој аспект, сакаме тие настани да поминат во едно добро расположение, луѓето да се чувствуваат убаво и безбедно и користам прилика да ги поканам сите наши сограѓани, гости од другите градови во државата и од странство кои веќе се најавуваат дека ќе бидат присутни, да дојдат и да присуствуваат на овие настани и да поминат во добро расположение. Се надевам дека оваа година, овој фестивал ќе го задржи реномето кое што го имаше досега и очекувам да биде уште поуспешен и се надевам дека тој тренд Струмица ќе го задржи и во наредните години, рече по состанокот градоначалникот Јаневски.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544