Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Јули 2018

Уредување и санација во ООУ „Св.Кирил и Методиј“ с.Дабиље

Во ООУ „Св.Кирил и Методиј“ с.Дабиље во тек се градежни зафати за уредување на училишниот двор, уредување на влезот на училиштето како и санација на ѕидовите во училиштето кои имаат влага. Во текот на месец август ќе се изврши и редовното белење на простории во училиштето. Со сите овие зафати значително ќе се подобрат условите за работа и престој на учениците во училиштето.

Населените места Дабиље и Просениково ќе добијат канализациски системи за отпадни води

Министерството за транспорт и врски ја избра скопската градежна фирма „Вардарградба“ за изведувач на идните фекални канализациони системи за населените места Дабиље и Просениково во општина Струмица. Градежните активности ќе чинат над 43,7 милиони денари, обезбедени од државниот буџет. Главен критериум за избор на најповолен понудувач била најниската цена, а рокот за изведба е 12 месеци.

Соопштение

Од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион кој во соработка со општините од регионот го организира третирањето против комарци, ги информираат граѓаните дека прскањето ќе се изврши на ден 29.07.2018 година (недела) во раните утрински часови, односно, во раните утрински часови во периодот од 04:30 до 09:30 часот, доколку временските услови дозволат..Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.prskanje komarci

Поставен е втор слој асфалт на улицата „Монополска“

Поставен втор слој на улицата Монополска во централното градско подрачје во должина над 150 метри . Обновени се сливниците за прибирање на атмосферските води.

Проект „Заштита од дискриминацијата на локално ниво“ и Формирање на Локално Координативно тело за заштита и спречување на дискриминација на Општина Струмица во рамки на Проект „Заштита од дискриминацијата на ЛГБТИ на локално ниво“

Општина Струмица и Х.Е.Р.А.- Асоцијација за здравствена едукација и истражување, потпишаа меморандум за соработка во март 2016 година, кој беше првиот чекор од соработката помеѓу двете организации. Меморандумот беше во траење од 2 години и на основа на заклучоците од повторната средба со Градоначалникот Коста Јаневски на 25.12.2017 и претставничките од ХЕРА одлучено е соработката да продолжи и потпишан е нов меморандум за соработка во април 2018.

По десетти пат меѓународен турнир во одбојка на песок во Струмица

Струмица по десетти пат е домаќин на меѓународниот турнир во одбојка на песок во машка и женска конкуренција во организација на одбојкарскиот клуб „Струма“. Покровител на турнирот во кој учествуваат натпреварувачи од Македонија, Бугарија и Косово е општина Струмица. Натпреварите се одржуваат на тениското игралиште до базенот „Аквариус“, а турнирот за отворен го прогласи градоначалникот Коста Јаневски.

Страница 1 од 4

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544