Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Јануари 2017

Поради теснопартиски интереси на советничката група на ВМРО ДПМНЕ не се одржа 49-та седница на Советот

Четириесет и деветтата седница на Советот на општина Струмица која што беше закажана за денеска, не се одржа. Според претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов, седницата не се одржа поради тоа што не беше усвоен дневниот ред, односно, советниците на ВМРО ДПМНЕ гласаа против предложениот дневен ред. Со тоа се виде дека на советниците на ВМРО ДПМНЕ и Социјалистичката партија не им е до проблемите на граѓаните, не им е важно да се усвои Предлог – планот за запишување на учениците во прва година во средните општински училишта во учебната 2017/2018 година, туку, во преден план им се теснопартиските интереси.

Се отстрануваат и последните остатоци од снегот на плоштадот „Гоце Делчев“

Екипа на работната единица „Чистота“ на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска работи на плоштадот „Гоце Делчев“. Иако досега во повеќе наврати и рачно и машински се чистеше снегот, со покачувањето на температурата и омекнувањето на замрзнатите остатоци од него, сега се врши целосно отстранување на остатоците од снегот. Во деталното чистење на плоштадот вклучена е специјална машина за таа намена и повеќе вработени во работната единица „Чистота“.

Општинската комисија за проценка на штети ги известува граѓаните да ги пријават штетите од снежните врнежи

 Врнежите од снег кои што ја зафатија општина Струмица во текот на овој месец предизвикаа материјална штета за која веќе има пријави од граѓаните. Претседателот на Комисијата за утврдување и процена на штети од природни непогоди при Советот на општина Струмица, Ацо Ѓоргиев, денеска, преку медиумите упати апел до граѓаните кои имаат претрпено штети, барањата да ги поднесат во најбрз можен рок за да се изврши увид и процена на штетите.

Општина Струмица со Прва локална стратегија за родова еднаквост и Програма за еднакви можности

Општина Струмица согласно своите законски обврски како и согласно своите надлежности, во своето тековно работење, но и при реализација на општински проекти, секогаш го има во предвид остварувањето на принципот на еднаквост и еднакви можности за сите и еднаков третман и забрана на секаков вид дискриминација.

Димитар Џорлев од ООУ „Видое Подгорец“ освои бронзен медал на меѓународен математички натпревар

На Факултетот за електротехника и информатички технологии во Скопје паралелно со другите европски земји се одржа престижниот меѓународен математички натпревар Европски математички куп (ЕМЦ хостиран на престижната математичка страна "artofproblemsolving.com"). Натпреварот се одржа во две категории сениори и јуниори до 17 години. Изборот на учениците беше извршен од единствените ранг листи од Јуниорската македонско математичка олимпијада и Македонската математичка олимпијада во претходната учебна година.

Решение за свикување четириесет и деветата седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

Страница 1 од 6

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544