Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2008-2-3


06.02.2008 | Градоначалникот на Копер од Словенија, Борис Поповиќ во посета на Струмица.
На покана на Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев, во периодот од 04 до 06 февруари во Струмица престојуваше Градоначалникот на Општина Копер од Република Словенија, г-дин Борис Поповиќ.

 

 

Во рамките на дводневната посета на Струмица, Високиот гостин од Република Словенија оствари средба со Градоначалникот на Струмица, Зоран Заев, при што беа водени конструктивни разговори за размена на искуства и продлабочување на соработката меѓу двете општини. Мегу делегацијата од Словенија беше и познатиот каскадер, струмичанецот, Рок Цветков.
Градоначалникот на Копер, г-динот Поповиќ го посети Комплексот Манастири Св.Леонтиј во Водоча и Св. Богородица Елеуса во Вељуса, како и Римската терма во Банско, запознавајќи го културното историско наследство на Струмица. На 05 Февруари Градоначалникот на Копер присуствуваше на отварањето на новиот градски пазар при што беше пријатно изненаден од топлината и непосредноста на струмичани, посебно од масовносто присуство на граѓани на отварањето на Градскиот пазар, што го означи како позитивен импулс за граѓаните на Струмица да живеат во модерен и современ град. Воодушевен од грандиозноста и современоста на објектот со модерниот градски пазар од затворен тип, Градоначалникот Поповиќ истакна дека вакви позитивни примери се искуство и за словенските општини.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544