Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2008-3-9


21.03.2008 | ДЕТСКА НАСМЕВКА ЗА ПРВИОТ ДЕН НА ПРОЛЕТТА.
Детската насмевка прошета низ градскиот парк во знак на одбележувањето на Денот на пролетта.
Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев работниот ден го започна со средба со ученици од Основното училишта Никола Вапцаров од Струмица. Децата со подарок за Градоначалникот,....

Детската насмевка прошета низ градскиот парк во знак на одбележувањето на Денот на пролетта.
Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев работниот ден го започна со средба со ученици од Основното училишта Никола Вапцаров од Струмица. Децата со подарок за Градоначалникот, пролетен венец, а првиот човек на општината со поддршка и покровителство за целокупните активности на децата за овој ден.

Под мотото “Да ја разубавиме нашата Струмица” се одржаа низа активности за сите ученици од основните и средните училишта на територијата на Општина Струмица. Најмладите продифилираа со пролетни и цветни облеки низ градскиот парк, учениците цртаа на асвалтот пораки и пејсажи посветени на Екологијата и пролетта, а Градскиот парк беше домаќин за еколошкиот час на сите ученици. Теоретските знаења од еколошки час учениците практично ги покажаа преку хортикултурно уредување на бистите на патроните во училиштата.


© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544