Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2008-3-11


21.03.2008 | СТРУМИЦА НАЈДОБРА ОПШТИНА ВО ЕКОЛОГИЈАТА
На денот на екологијата, Министерството за животна средина и просторно планирање ги додели традиционалните награди и признанија за достигнувања во заштитата и унапредувањето на животната средина за 2007 година.
Општина Струмица е Екошампион за 2007 година според одлуката на Министерството. Наградата ја прими Градоначалникот на...

 

На денот на екологијата, Министерството за животна средина и просторно планирање ги додели традиционалните награди и признанија за достигнувања во заштитата и унапредувањето на животната средина за 2007 година.
Општина Струмица е Екошампион за 2007 година според одлуката на Министерството.
Наградата ја прими Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев.

Во категоријата Заштита на природно наследство, Општина Струмица ја доби првата награда за трите проекти реализирани во 2007 година:
Габровски водопад, Враќање на бадемовиот цвет под Царевите кули и Пошумување на месноста Чам-чафлик.
Наградата се состои од плакета и парични средства во износ од 90.000 денари.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544