Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Април 2008

2008-5-2


05.05.2008 | ГИМНАЗИЈАДА 2008 – СТРУМИЦА.
Општина Струмица ќе биде домаќин на средношколската Олимпијада која ќе се одржи од 08-10 мај 2008 година во Струмица. На истата ќе земат учество преку 650 средношколци од цела Македонија кои ќе се натпреваруваат во повеќе спортови: кошарка, одбојка, ракомет, мал фудбал и атлетика во машка и женска конкуренција...

 2008-4-11


24.04.2008 | ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ.
Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, на иницијатива на членовите на Долниот дом на Детскиот парламент, Младинскиот совет на Струмица, на 24.04.2008 година, во Домот на АРМ во Струмица организираше велигденски хепенинг...

 

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, на иницијатива на членовите на Долниот дом на Детскиот парламент, Младинскиот совет на Струмица, организираше велигденски хепенинг, каде децата имаа можност да го потенцираат одбележувањето на традиционалниот христијански обичај, вапцување на велигденски јајца и истовремено преку дружба да ја искажат сета своја уметничка креативност, секако давајќи му на настанот хумана димензија.

На хепенингот учество зедоа 250 деца од сите девет основни училишта од општината, децата од Јавната Установа Завод за рехабилитација Бања Банско, како и децата со посебни потреби членови на Граѓанското здружение „Порака“ од Струмица. Вапцаните јајца беа изложени на продажба од 13 часот, а собраните средства ќе бидат употребени во хуманитарни цели, посебно за децата со посебни потреби.
Во реализацијата на овој велигденски хепенинг, покрај Општина Струмица, посебно место завземаат Центарот за образование спорт и култура АБЦ Струмица и Здружението на граѓани „Струма“ од Струмица.

2008-4-10


21.04.2008 | СЕ ПОПЛОЧУВА ТРОТОАРОТ НА БУЛЕВАР МАРШАЛ ТИТО.
Привршува поплочувањето на дел од тротоарот на Булевар Маршал Тито со бетонски павер елементи. Вкупно 357 м2 тротоар беше поплочен со бетонски павер елементи во изминатите неколку дена со што и овој дел од булеварот (во близина на Супермаркетот Тинекс) се уреди и се вклопи на претходно поплочениот тротоар по целата должина на Булеварот Маршал Тито...

 

2008-4-9


21.04.2008 | НОВИ ПАРКОВИ ВО КОСТУРИНО, САЧЕВО, ГАБРОВО и ПОПЧЕВО. Уредени паркови и нови зелени површини во 4 населени места во согласност со програмата за уредување на градежното земјиште на територијата на Општина Струмица за 2008 година. На 4 локации од посочените населени места интензивно се работи на нивно хортикултурно уредување, поплочување со бетонски павер елементи, и поставување на нови клупи...

Уредени паркови и нови зелени површини во 4 населени места во согласност со програмата за уредување на градежното земјиште на територијата на Општина Струмица за 2008 година. На 4 локации од посочените населени места интензивно се работи на нивно хортикултурно уредување, поплочување со бетонски павер елементи, и поставување на нови клупи.

2008-4-8


21.04.2008 | СЕ ПРОШИРУВА УЛИЦАТА И МОСТОТ КОН с. САЧЕВО.
На барање на жителите на Сачево започна проширувањето на локалниот пат од раскрсницата до мостот кон село Сачево. Активностите ги извршува ГП Пелагонија која достави најповолна понуда во однос на останатите учесници на тендерот објавен за оваа намена. Во склоп на овие активности комплетно ќе биде заменет стариот мост и ќе биде поставена метална заштитна...

На барање на жителите на Сачево започна проширувањето на локалниот пат од раскрсницата до мостот кон село Сачево. Активностите ги извршува ГП Пелагонија која достави најповолна понуда во однос на останатите учесници на тендерот објавен за оваа намена. Во склоп на овие активности комплетно ќе биде заменет стариот мост и ќе биде поставена метална заштитна ограда на мостот кој води кон населеното место.2008-4-7


21.04.2008 | 6 НОВИ ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА И НОВИ ИГРАЧКИ ЗА ДЕЦАТА ВО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ. Заврши уредувањето на шесте нови детски игралишта во Општина Струмица. Игралиштата се распоредени на повеќе локации во Струмица и тоа на улица Младинска бр.122 (во дворот на детската градинка кај ОУ Никола Вапцаров), детско игралиште кај пазарот Чешел, детско игралиште Шпики, игралиште на улица Брака Миладиновци бб (во дворот...

Заврши уредувањето на шесте нови детски игралишта во Општина Струмица. Игралиштата се распоредени на повеќе локации во Струмица и тоа на улица Младинска бр.122 (во дворот на детската градинка кај ОУ Никола Вапцаров), детско игралиште кај пазарот Чешел, детско игралиште Шпики, игралиште на улица Брака Миладиновци бб (во дворот на детската градинка кај Црвен Крст), игралиште на ул. Младинска бр.1 (во дворот на централната детска градинка) и на улица Маршал Тито кај новиот булевар кој е во фаза на изградба.

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев го посети игралиштето на улица Младинска бр.122 (во дворот на детската градинка кај ОУ Никола Вапцаров) и рече:
“Како составен дел од програмата за уредување на градежното земјиште за оваа година со средства од Буџетот на општина Струмица ги репариравме постојните детски игралишта и изградивме шест нови. Се надевам дека овие игралишта ќе бидат максимално искористени во текот на овој пролетен период и ќе бидат задоволство на најмладите членови на нашата заедница”.

Во склоп на активностите од оваа област минатата недела беа набавени нови играчки за децата во сите детските градинки во вредност од 300.000 денари. Најмладите струмичани добија современи играчки во согласност со пропишаните нормативи за играчки и согласно возраста за деца на возраст до 2 години, од 2 до 4 години и играчки за деца од 4 до 6 години.

Страница 1 од 2

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544