Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-2-6

12.02.2007 | Објавен ЈАВЕН  ПОВИК за вклучување на млади невработени кадри   во проектот ЕМY (фаза 2). Со цел поттикнување на вработувањето на млад кадар, Општина Струмица реализира петмесечен проект на посредување и поврзување на правните  субјекти што го планираат сопствениот развој преку вработување на стручен кадар и невработени млади  лица. Јавниот повик се однесува за 30 волонтери.

Интерес за учество за волонтирање можат да најават сите заинтересирани млади  кадри, до 35 години, без работно искуство кои се жители на Општина Струмица.

- Постапка за користење на проектните услуги: 
- Прибирање на интересот за волонтирање преку поднесување на CV и пополнување на апликационен формулар;
- Специфицирање  на потребата за стручен кадар;
- Селекција на соодветни кандидати;
- Потпишување на договор;
- Реализација на волонтерската пракса во период од 12.03.2007-12.06.2007 година.

Најавата на интересот за волонтирање се поднесува со доставување на документи  директно во канцеларијата  на проектот, на адреса:

Општина Струмица
Лице за контакт:Кљанкова Тања
Ул . Сандо Масев бр:1;      
Тел/факс:348-024Краен рок за пријавување на потребата за ангажирање на волонтери е 7 дена од објавување на повикот (20.02.2007 година).

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544