Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-4-5

13.04.2007 | Синоќа, Раководителот на Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион, Зоран Горгиев потпиша меморандуми за соработка со Српскиот центар за модернизација на земјоделието Агронет, Институтот за информации и маркетинг во земјоделието III – Albamis, од Тирана Албанија, и Сојзот на стопански комори на Македонија.

 Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион претставуван од Раководителот Зоран Горгиев и  Српскиот центар за модернизација на земјоделието Агронет претставуван од Потпретседателот Драган Мирковиќ, потпишаа меморандум за соработка со цел:• Координирана размена на податоци за цените на земјоделските производи;
• Информации за можностите за реализација на заеднички проекти;
• Соработка во подготовка на проекти;
• Заеднички настап пред донатори;

Ваков меморандум беше потпишан и со Еrald Lamja претставник на  Институтот за информации и маркетинг во земјоделието III – Albamis, од Тирана Албанија.Исто така вчера Центарот за локален економски развој на струмичкиот микро регион и Сојузот на стопански комори на Македонија ја официјализираа соработката потпишувајки официјален меморандум.  ССК беше претставувана од извршниот директор Никола Ефтимов.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544