Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-5-2

07.05.2007 | Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев Ве поканува да присуствувате на свеченостите организирани по повод 9 ти Мај, Денот на Европската унија и Меѓународниот ден на победата над фашизмот.

 

Со особена почит Ве поканувам да  присуствувате на свеченостите организирани по повод одбележувањето  на 

МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИЗМОТ И ДЕНОТ НА ЕВРОПСКАТА УНИЈА

што ќе се реализираат на ден  09.05.2007 година  (среда) во Струмица:
- во 10,00 часот пред споменикот на паднатите борци во ноавм во малиот градски парк 
- во 11,00 часот на плоштадот  “Гоце Делчев”

ОПШТИНА СТРУМИЦА
ГРАДОНАЧАЛНИК
ЗОРАН ЗАЕВ С.Р.

ПРОГРАМА

09.05.2007 година  (среда)

10,00 часот

- Свечености пред Споменикот на паднатите борци во НОАВМ во малиот градски парк:
- Реч за значењето на празникот;                                 
- Полагање на свежо цвеќе;
- Револуционерна поезија инспирирана од  народноослободителната  и анти-фашистичка војна – Рецитаторска секција при Домот за деца и  млади “Благој Јанков Мучето” – Струмица

11,00 часот
- Свечености на плоштадот “Гоце Делчев” - Струмица
- Обраќање по повод Денот на ЕУ
- Поставување и подигање на знамињата на земјите членки на Европската Унија.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544