Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-7-4

05.07.2007 | Радмила Шеќеринска во посета на Општина Струмица. Денес во посета на Општина Струмица престојуваше Претседателот на СДСМ г-ѓа Радмила Шеќеринска која посети дел од инфраструктурните проекти кои ги реализира Општина Струмица. Градоначалникот Зоран Заев ја информираше за интензитетот со кој ќе се завршуваат започнатите инфраструктурни проекти.

Градоначалникот Заев и Пратеникот во Собранието на РМ и Претседателот на СДСМ г-ѓа Шекеринска ги посетија:

Реконструкцијата на Градскиот пазар

Катната гаражаРеконструкцијата на тротоарите на Бул. Маршал Тито и уредувањето на  Бул. Маршал Тито со цвеќарници и фонтаниИнфраструктурните активности во с. Куклиш (проширување на мост, канализација, асфалтирање на улица)

Инфраструктурните активности во с. Вељуса (асфалтирање на улица)

Детскиот град во Градскиот парk во СтрумицаПретседателот на СДСМ г-ѓа Шекеринска  рече дека е позитвно изненадена од интензитетот со кој се завршуваат инфраструктурните проекти во Општина Струмица, дека Општина Струмица е најдобар пример за одговорно работење и дека временската дистанца од една година од нејзината последна посета на Струмица покажува дека за една година Струмица има нов урбанистички лик.

Градоначалникот Заев ја информираше г-ѓа Шекеринска дека од 05.07.2007 година Струмица е првата македонска општина и четврта на Балканот која поседува стандард за квалитет ΙSO 9001-2000.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544