Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-7-6

06.07.2007 | Предаден во употреба Детскиот Град. Вчера Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев и Пратеникот во Собранието на РМ и Претседателот на СДСМ г-ѓа Радмила Шекеринска го предадоа во употреба Детскиот град кој се наоѓа во Градскиот парк во Струмица. Над 2000 деца од Струмица ги посетија 19-те замоци и душеци за скокање.

 

Објектот е сместен на површина од 4500 м2 и  целосно е финансиран од  Општина Струмица и изнесува  3 милиони и 200 илјади денари. Во детскиот град се поставени 19 посебни катчиња каде ке можат да се рекереаираат над 500 деца. Во детскиот град има лизгалски замоци, фигури од цртаните филмови и душеци за скокање и многу други играчки. Истите се направени од гумени материјали заради безбедноста на децата. Со детскиот град ке стопанисува ЈП Комуналец – Струмица каде што повеќе вработени ќе се грижат за хигиената, одржувањето на паркот но и за сигурноста и безбедноста на децата.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544