Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-9-1

04.09.2007 | Ден на жалост во Општина Струмица. Во врска со трагичната смрт на двајца штитеници од Заводот за заштита и рехабилитација “Бања Банско” настрадани во пожарот на ден 02.09.2007 година,  Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев го прогласи 04 Септември 2007 година за ден на жалост во Општина Струмица.

 Горенаведеното Решение Градоначалникот на општина Струмица го донесе врз основа на чл.50 од Закон за локална самоуправа и член 39 од Статутот на општина Струмица, а во врска со член 15 став 5 од Законот за употреба на грбот, знамето и химната.

Во согласност со споменатото решение денес знамињата во Општина Струмица се истакнати на половина копје.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544