Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-9-3

06.09.2007 | Прв оперски концерт во Струмица. Во организација на Општина Струмица, а под покровителство на Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев денес (06.09.2007 година, четврток) во фоајето на НУЦК “Антон Панов” - Струмица, со почеток во 20 часот ќе се одржи целовечерен оперски концерт на академскиот хор при АКУД “Мирче Ацев”- Скопје.

 

Оперскиот концерт ќе се одржи под диригентска палка на Маестро Томислав Шопов и солистите од Македонската опера и балет: Милена Арсовска - сопран, Гонца Богоромова - сопран, Игор Гиновски - тенор, и Ернест Ибраимовски - баритон, со клавирска придружба на Андреј Наумов и Томислав Шопов.

Настанот се организира по повод одбележувањето на празникот 8-ми Септември - независноста на РМ и 11 - ти Септември - ослободувањето на Струмица.

По тој повод ги покануваме сите граѓани - љубители на оперската музика да присуствуваат на овој несекојдневен настан.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544