Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-9-4

06.09.2007 | Почитувани граѓани, Ве покануваме да присуствувате на свеченостите и манифестациите организирани по повод одбележувањето на  независноста на Република Македонија 8 ми септември и денот на ослободувањето на Струмица,11 Септември, што ќе се реализираат во деновите 06, 07, 08, 09, 10, и 11.09.2007 година во Струмица.

 

ПРОГРАМА

06.09.2007 ГОДИНА (ЧЕТВРТОК)

- 20,00 часотКонцерт на хор  и солисти од АКУД  “Мирче Ацев” - Скопје
Диригент -  маестро Томислав Шопов
Локација:  НУЦК “Антон Панов“  Струмица
Носител: Општина  Струмица

07.09.2007 ГОДИНА (ПЕТОК)

- 20,00 часот – Премиера на театарска престава “Враќање” од Харолд Пинтер
Локација:  НУЦК “Антон Панов“  Струмица
Носител: НУЦК “Антон Панов“  Струмица

08.09.2007 ГОДИНА (САБОТА)

- 10,00 часот – Свечености пред споменикот на Гоце Делчев:
- Реч за историографијата на празникот;
- Полагање на свежо цвеќе;
- “- Да ти е вечна независноста Македонијо” Рецитал во изведба  на рецитатори од Рецитаторската секција при Домот за деца и млади “Благој Мучето”  Струмица.
(Поаѓање кон Споменикот  на Гоце Делчев во 09,45 часот од пред зградата на Локалната самоуправа)

- 19,30 часот - Свечено отварање на Фестивалот  на камерен театар “Ристо Шишков”.
Локација: НУЦК “Антон Панов“  Струмица
Носител:  Советот на Фестивалот.

09.09.2007 ГОДИНА (НЕДЕЛА)

- 19,00  часот - Денови на италијанската култура
Локација:Римски терми – Бања Банско
Носител: Италијански културен центар “Џакомо Леопарди”

10.09.2007  ГОДИНА (ПОНЕДЕЛНИК)

- 09,00 часот- Турнир во мал фудбал за  ученици од  средните училишта во Општина Струмица.
Локација: Сала во СОУ “ Никола Карев” Струмица
Носител: Општински сојуз на училишен спорт- Струмица

- 10,00 часот- Турнир во мал фудбал за  ученици од основните училишта во Општина Струмица.
Локација: Спортски терен при ОУ “Никола Вапцаров”-
Струмица
Носител: Општински сојуз на училишен спорт- Струмица

11.09.2007  ГОДИНА (ВТОРНИК)

- 10,00 часот – Свечености пред споменикот на Револуцијата во Градскиот парк:
- Реч за историографијата на празникот;
- Полагање на свежо цвеќе;
- Револуционерна поезија во кажување на рецитатори од Рецитаторската секција при Домот за деца и млади “Благој Мучето”  Струмица.
(Поаѓање кон Споменикот на  Револуцијата во 09,45 часот од пред зградата на Локалната самоуправа)

- 10,30 часот- Засадување на дрвце  на другарувањето во Алејата на младите во Градскиот парк
Локација: Веднаш до Споменикот
Носител: Домот за деца и малди “Благој Мучето” Струмица

- 16,00 часот- Пријателски меѓународен натпревар
ФК  “Беласица” Струмица (пионери) – ФК”Левски” Софија (пионери)
Локација: Градски стадион “Младост” Струмица
Носител: Општина Струмица

- 20,15 часот -  Отварање на изложба на дела  од  44. Меѓународна струмичка ликовна колонија
Локација: Изложбен салон при НУЦК “Антон Панов“ 
Носител: НУЦК “Антон Панов“  Струмица.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544