Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-10-10

09.10.2007 | Привршува реконструкцијата на спортските терени и игралишта. Овој месец целосно ќе заврши реконструкцијата и обновата на спортските терени и игралишта на територијата на општината. Изминатиот период се работеше на обнова на кошаркарските игралишта која опфати одбележување на игралиштата, бојадисување на конструкциите за кошеви и поставување на нови табли и обрачи.

Активностите од проектот ќе завршат во текот на овој месец со спортска манифестација која ќе се одржи на обновените игралишта.  Со реализацијата на овој проект, кој во целост беше финансиран од Општина Струмица, се обновија фудбалските, кошаркарските и одбојкарските игралишта во сите основни и средни училишта во градот како и игралиштата во населените места Баница, Банско, Добрејци, Костурино,  Градско Балдовци, Просениково, Муртино, Дабиље, Куклиш, Вељуса и Сачево.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544