Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2007-12-10

11.12.2007 | Доделени годишните награди Св. Петнаесет тивериополски свештеномаченици . Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев на свечената седница на Советот на општина Струмица ги додели годишните награди Св. 15 Тивериополски свештеномаченици за 2007 година.

 Како општествено признание за вонредно значајни остварувања од посебен интерес на Општина Струмица и Република Македонија, Градоначалникот на Струмица, наградата за животно дело “Св. Петнаесет тивериополски свештеномаченици”  во 2007 година, посмртно  ја додели на:Борис Трајковски – Претседател на Република Македонија

Годишната награда на општина Струмица “Свети Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици” за 2007 година како признание на Општина Струмица за посебни остварувања  се доделува на:

1. Г-ѓа Мирјана Лазарова - Трајковска – за  унапредувањето,  развојот и  заштитата  на човековите права

2. Г-дин Никола Маџиров – за посебен придонес во  литературата

3.
Г-дин Горан Тренчевски – за посебен придонес во областа на филмската и театарската уметност

4.
Г-дин Киро Урдин- за посебен придонес  во областа на ликовната  уметност

5.
Кошаркарскиот клуб “Струмица”  од Струмица за врни достигнувања  во областа на кошаркарскиот спорт

6.
Ловно друштво “Беласица “Струмица”  за развој и унапредување на ловниот спорт

7. Културно-уметничкото друштво “Тримери” од Струмица за посебен придонес во развојот  фолклорот и фолклорните традиции.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544