Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Септември 2006

2006-09-3

На 1-ви Септември градоначалникот го посети ОУ "Герас Цунев" од Просениково, кое беше свечено отворено после едномесечното реновирање на таванот и кровната конструкција, а беше финансирано од Владата на Р. Македонија.

2006-09-2

Градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев во Центарот за култура "Антон Панов" свечено ги прими првачињата во детскста организација и им посака многу среќа и успешна и плодна работа.

2006-09-1


Благодарение на ангажманот на локалната самоуправа на Струмица, проблемот со санитарнитре јазли во ОУ Сандо Масев Струмица стар 60 години веќе е решен. Општина Струмица заедно со Министерството за образование обезбедија 2 милиони денари со кои се реконструирани санитарните јазли во ова училиште. Околу 800 ученици од ОУ Сандо Масев Струмица, новите санитарни јазли почнаа да ги користат со почетокот на ученбата 2006/2007.

Страница 3 од 3

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544