Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Октомври 2006

2006-10-12


27.10.2006 | Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев  и Еуро Бизнис Центар Скопје, Ве покануваат на свеченото отварање на меѓународниот саем за производство, трговија и услуги,  Струмица Експо што ќе се одржи во спортската сала Парк, на ден 02.11.2006 година (четврток) во 12.00 часот. Саемот ке биде отворен до 04.11.2006 година (сабота) и  на истиот ќе се претстават повеќе реномирани фирми од државата и регионот.

2006-10-11

27.10.2006 | Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев и Организацијата на жени, Ве покануваат на свечено отварање на Сервис центар на граѓаните што ке се одржи на ден 31.10.2006 година во 12.00 часот во 7-ма Урбана заедница (до Католичката црква). Сервис центарот на граѓаните е проект на Организацијата на жени, финансиски подржан од Општина Струмица во кој граѓаните ке ги добиваат сите административни услуги.

2006-10-10

27.10.2006 | Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев синоќа беше гостин во емисијата “Отворено со Градоначалникот”. Во првиот дел Градоначалникот направи ретроспектива на случувањата во изминатиот месец и одговораше на прашања од претставници на невладините организации, а во вториот дел одговараше на прашања од гледачите.

2006-10-9

26.10.2006 | Соопштение од Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев во врска со отпочнување на изработка на веб сајт на стопанските субјекти во Струмичкиот микро регион.
Општина Струмица ги известува сите деловни субјекти кои егзистираат на делот на Струмичкиот микро-регион дека подготвува официјален веб сајт на економските субјекти од овој регион. Целта на овој веб сајт е промоција на целокупниот бизнис сектор во регионот, вмрежување и полесна комуникација на бизнис опкружувањето во регионот, државата и пошироко. За да и Вие како деловен субјект бидете дел од овој веб сајт контактирајте со Одделението за Локален Економски Развој во Општина Струмица на телефон 034/340-224.

2006-10-8

25.10.2006 | Пријавете корупција! Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев ги информира граѓаните дека телефонскиот број 034/348-047 е отворен за пријавување корупција во рамките на општина.

2006-10-7

24.10.2006 | Градоначалникот на Општина Струмица, Зоран Заев го отвори еднодневниот информативен семинар на тема „Имплементација за Законот за еднакви можности на жените и мажите“. Свое обракање на семинарот имаа г-дин Душко Миновски, државен секретар во МТСП и Висок преставник од  Фондацијата Конрад Аденауер. Семинарот беше организиран од Министерство за труд и социјална политика, а подржан од Фондацијата Конрад Аденауер. Учесници беа Советниците во Советот на општина Струмица и преставници од администрација на Општина Струмица. На семинарот учесниците се запознаа со механизмите за родова рамноправност на национално и локално ниво, Законот за работни односи од аспект на унапредување на еднаквите можности на жените и мажите со внесување на родовиот концепт во локалните програми и политики,  како и обврските на локалната самоуправа во имплементација на Законот за еднакви можности.

Страница 1 од 2

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544