Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Ноември 2006

2006-11-2

02.11.2006 | Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев го отвори вториот мегународен саем за производство, трговија и услуги Струмица Експо. На саемот учествуваат околу 40 изложувачи од Македонија, Бугарија, Грција и Полска. Струмица Експо ќе биде отворен до 04.11.2006 година (сабота) до 19 часот

2006-11-1

01.11.2006 | Во организација на Регионалниот центар за локален економски развој на струмичкиот микро-регион, вчера во хотел Сириус се  одржа бизнис средба меѓу претставници од бизнис секторот од Струмичкиот регион и општините Теарце, Јегуновце, Зајас, Осломеј, Варнешница, Драгово и Пласница, со цел нивно вмрежување и размена на искуства  за локален економски развој. Средбата беше  подржана од УНДП, а е во рамките на проектот:„Градење на капацитетите на Локалната Самоуправа – Развој на поволна економска средина“. Средбата беше отворена со поздравното обраќање од Градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев

Страница 5 од 5

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544