Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

2006-12-13

22.12.2006 | ФИООМ во рамките на програмата за Реформа на јавна администрација и Правната програма го спроведува проектот „Отворен општински буџет“, со цел зголемување на вклученоста на јавноста, граганскиот и бизнис секторот во сите фази на процесот на буџетирање на единиците на локалната самоуправа. Општина Струмица е една од трите селектирани општини кои ќе добијат поддршка во обуки на локалната администрација,граѓанскиот и бизнис секторот, експертска помош и финансиска поддршка за реализација на дел од планираните приоритетни активности. Имплементацијата на проектот  се однесува на буџетската 2007 година.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544