Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Декември 2006

2006-12-2

04.12.2006 | Од утре започнува смс гласањето за Избор на Спортист на Општина Струмица за 2006 година. Најдобрите спортисти на Општина Струмица за 2006 година ќе бидат избрани по комбиниран модел во кој 50 % од гласовите ќе ги даде стручното жири составено од спортски новинари и тренери на спортски клубови а 50 % граѓаните преку смс пораки.Номинирани во категоријата Млад Спортист

АБРАШЕВ ДИМИТАР – КК Горани Баскет
БАЏУКОВА АНИТА – ТК Нет
ДИМИТКОВСКИ ДРАГИ – ЗСР Шампион 2005
ЃОРГИЕВА ЗОРИЦА – ОК Македонија – Макс
ЃОРЃИЕВ ЃОРЃИ – ОК Струмица
ЗАХОВ КОСТАДИН – ФК Беласица
КОЦЕВ НИКОЛА – СРД Трофеј
МАРИНОВА ТЕОДОРА – ОК Македонија – Макс
МИЛЕВ ВЛАДО – ОК Македонија – Џио
МИТКОВ ПЕТАР – ППК Струмица
НИКОЛОВ РИСТО – ОК Струмица
СЕРАФИМОВСКА БИЛЈАНА – ПАОК Ентузијаст
СПАСЕВ ФИЛИП – КК Милениум
СТОЈКОВ ДРАГИ – ФК Беласица
ТРЕНДОВ ГОРАН - ЗСР Шампион 2005
УЗУНОВ ЃОРГИ – КК Горани Баскет
ХРИСТОВ СТОЛЕ – КК Милениум

Номинирани во категоријата Млада екипа

КК ГОРАНИ БАСКЕТ ( пионери )
КК МИЛЕНИУМ ( пионери )
ОК МАКЕДОНИЈА - МАКС ( младинки )
ОК СТРУМИЦА (младинци)
СРД ТРОФЕЈ ( пионери )
ФК БЕЛАСИЦА ( младинци )

Номинации во категоријата Спортски тренер

АТАНАСОВ ТРАЈЧЕ – ОК Македонија – Џио
ВАСИЛЕВ АНДОН – ОК Македонија – Макс
ГОШЕВ ЏОКО – СРД Трофеј
ЃУЗЕЛОВ КИРИЛ – ЗСР Шампион 2005
ЗЕТОВ ЗЛАТКО – КК Милениум
ИВАНЧЕВ ГОРАН– КК Горани Баскет
ЈАНКОВ ЗОРАН – ОК Македонија - Макс
КУКУЛЕКИДИС СТРАТОС – КК Струмица 2005
СЕРАФИМОВСКИ СЕРАФИМ - ПАОК Ентузијаст
ТОДОРОВ ЗВОНКО – ФК Беласица
ТРЕНЧОВСКИ ЈУГОСЛАВ – ФК Тиверија

Номинации во категоријата Сениорска екипа

ЗСР ШАМПИОН 2005
КК СТРУМИЦА 2005
ОК МАКЕДОНИЈА – МАКС
ОК МАКЕДОНИЈА – ЏИО
ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ
РК ЗОМИМАК-М
СРД ТРОФЕЈ
ФК ТИВЕРИЈА

Номинации во категоријата Интернационалец

БАЛДОВАЛИЕВ ЗОРАН – Фудбал
ЃОРГИЕВ НИКОЛА – Одбојка
ЃУЗЕЛОВ ИГОР – Фудбал
ИЛИЕВСКИ ВЛАТКО – Кошарка
МИЛЕВ АТАНАС – Одбојка
МИРАКОВСКИ ДИМИТАР - Кошарка
НАКОВСКИ ХАРИ – Одбојка
ПАНДЕВ ГОРАН – Фудбал
ПАНДЕВ САШКО – Фудбал
ПОПОВ ГОРАН – Фудбал
ПОПОВ РОБЕРТ – Фудбал
СТОЈКОВ АЦО – Фудбал
СТОЈКОВ МИКИ – Фудбал

Номинации во категоријата Спортист за 2006

АНДОНОВСКА ДУШИЦА - ОК Македонија - Макс
ИВАНОВ ВАСЕ - ФК Илинден - Добрејци
ЈОРДАНОВ ДАРКО - ФК Тиверија
КОСТАДИНОВ ЖАН - ФК Илинден - Добрејци
ЛИМАНОВ ЃОКШЕН - ФК Беласица
МИТЕВ АЛЕКСАНДАР - ФК Тиверија
НАЧЕВСКИ МИТЕ - ФК Беласица
НИКОЛОВ АНГЕЛ - ОК Струмица
САРАЈЛИЕВА ВЕЛИЧЕ - ОК Македонија - Макс
ТОДОРОВ ДРАГАН - ОК Струмица
ПАНОВ ГОРАН - ОК Македонија - Џио
ИВАНОВСКА АНИ - ППК Струмица

2006-12-1

04.12.2006 | Одделението за локален економски развој при Општина Струмица продолжува со реализацијата на проектот Веб сајт на струмичкото стопанство. Во таа насока се  известуваат сите деловни субјекти кои егзистираат на делот на Струмичкиот микро-регион дека можат да се вклучат на овој веб сајт контактирајки со одделението за Локален економски развој на телефон 034/340-224. Официјалниот веб сајт на економските субјекти од овој регион ќе биде достапен на 4 јазика и промовиран во неколку држави во регионот. Целта на овој веб сајт е промоција на целокупниот бизнис сектор на Струмичкиот регион, вмрежување и полесна комуникација на бизнис опкружувањето во регионот, државата и пошироко.

Страница 4 од 4

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544