Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Декември 2017

Новогодишно обраќање на градоначалникот Коста Јаневски

Градоначалникот Јаневски им ги честиташе новогодишно – божиќните празници на членовите на „ПОРАКА“

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, синоќа беше со членовите на Центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „ПОРАКА“ на традиционалната забава организирана по повод новогодишно – божиќните празници. Во претпразнична и пријатна атмосфера исполнета со взаемна и искрена другарска почит, си посакаа многу здравје, среќа и радост во Новата 2018 година.

Се одржаа завршни настани од Проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“ во училиштата „Маршал Тито“ „Сандо Масев“ и „Даме Груев“

Учениците од трето одделение во општинското основно училиште „Маршал Тито“ од Струмица, преку едукативен новогодишен квиз и забавно-рекреативна програма, реализираа заедничка активност, како завршен настан за крајот на првото полугодие. Оваа активност во корелација од повеќе наставни предмети и во координација на повеќе наставници е реализирана како дел од активностите од Проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“, финансиран од Детската Фондација Песталоци. Преку компјутерска апликација, учениците одговараа на повеќе прашања, поставени тројазично, на македонски, турски и англиски јазик.

Учениците од мешан етнички состав во ООУ „Никола Вапцаров“ реализираа интеркултурна комуникација

Ученичката секција „Музички фолклор“ во општинското основно училиште „Никола Вапцаров“ од Струмица, формирана во рамките на проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“, финансиран од Детската Фондација Песталоци, реализираше планирана активност за меѓусебно запознавање и интеркултурна комуникација на учениците од мешан етнички состав.

Советот на општина Струмица го усвои буџетот на Општината за 2018 година

Буџетот на општина Струмица за 2018 година тежи 1.208. 190. 913 денари. Тој беше усвоен на денешната петта седница на Советот. Според градоначалникот Коста Јаневски, тој е развоен и креиран заедно со граѓаните кој обезбедува успешен развој на Општината во 2018 година.

 

Советот на општина Струмица денеска го усвои буџетот на Општината за 2018 година

 

Страница 1 од 11

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544