Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Август 2016

Промените заедно ќе ги дочекаме уште оваа учебна година!


           


СОУ ,,Димитар Влахов“ co континуирана грижа за современ развој

 Едно од струмичките училишта кое доживува вистинска експанзија во својот развој без сомнение е СОУ ,,Димитар Влахов”. Според изјавата на директорот на училиштето Димитар Ѓорѓев, во последните неколку години се реализирани повеќе крупни зафати , кои значително го осовременија амбиентот во училиштето.

Извршени повеќе зафати во ООУ „Герас Цунев“ Просениково

Во текот на летниот период, во ООУ „Герас Цунев“ Просениково, реализирани се повеќе активности за подобрување на условите за работа на учениците и наставниците. Според информациите од директорот на училиштето,

С О О П Ш Т Е Н И Е

Се известуваат родителите на првоодделенците дека приемот на децата во прво одделение започнува на 1 Септември во 8.30 часот во училишните дворови на општинските училишта. Распределувањето по одделенија трае од 8.30 до 9 часот. Од 9 часот започнува првиот час за првоодделенците, а во 10 часот започнува свеченоста за првоодделенците пред Домот на АРМ. 

ООУ „Маршал Тито“ Муртино подготвено ја дочекува новата учебна година

Пред стартот на новата учебна година, во ООУ „Маршал Тито“ Муртино се е подготвено за прием на учениците и отпочнување на воспитно-образовниот процес. Во текот на летниот распуст, во ова училиште се реализирани повеќе активности,

ЈАВЕН ПОВИК

Knowledge Center за потребите на Општина Струмица во партнерска соработка со Фондацијата Отворено Општество - Македонија, како дел од локалната Стратегијата за млади 2015-2020 на општина Струмица,  со Акциски план за млади 2015-2017 година, во рамките на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади објавува :


ЈАВЕН ПОВИК

за 

пријавување на кандидати за учество на едукативни обуки за млади

за реализација на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади

Страница 1 од 11

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544