Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Октомври 2016

Реакција на секретарот на општина Струмица, Кирил Парталов, на прес конференцијата на Васил Пишев

Почитувани,

 Никола Груевски никако не може да ја преболи состојбата во која се наоѓа, откако беше разобличено неговото криминално владеење, а Васил Пишев никако не може да го преболи поразот од Зоран Заев на последните локални избори. 

Градоначалникот Заев: Отвораме сегашност и иднина за младите во Македонија

Со финансиска поддршка на 8-мина млади невработени луѓе да развијат сопствен бизнис, општина Струмица и јас како градоначалник ја потврдуваме нашата цврста определба - да отвораме сегашност и иднина за младите во Македонија“, оваа порака, денеска, ја упати градоначалникот Зоран Заев на доделувањето на наградите за најуспешни бизнис планови во проектот

Реакција на секретарот на општина Струмица, Кирил Парталов, на прес конференцијата на Васил Пишев

Почитувани,

Васил Пишев не може да го смири стравот на Никола Груевски кој во градоначалникот Зоран Заев ги гледа сите свои неуспеси.Бараме Никола Груевски и неговата власт веднаш да им објаснат на граѓаните на Струмица, зошто намерно ги оставија без пазар и хала за саеми и свечености?Груевски наместо да нарачува лаги има должност да им одговори на граѓаните на Струмица зошто ги дискриминира?

Парталов: Подготвени сме и проблемот со кучињата ќе го решаваме согласно законските надлежности и овластувања

Општина Струмица проблемот со кучињата скитници го решава согласно важечките законски прописи во Република Македонија, ова денеска го изјави Кирил Парталов, секретар на општина Струмица. 

Се опремуваат паркинг места за велосипеди во градот

Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, деновиве, работи на опремување на паркинг места за велосипеди во градот. Од планираните пет локации на кои ќе бидат монтирани вкупно 31 рамка за 62 велосипеда за паркирање на отворено, четири се веќе завршени.

Преку „Систем 48“ во септември решени 172 проблеми на граѓаните

Во општинскиот сервис „Систем 48“ во текот на  месец септември, биле доставени вкупно 188 пријави, од кои решени се 172 пријави. Останатите 16 пријави се во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. 

Страница 1 од 11

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544