Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Ноември 2015

Преку граѓански буџетски форум општина Струмица го зголемува учеството на граѓаните во носењето на буџетот

 Во организација на Центарот на заедницата и општина Струмица утре (01.12.2015) во хотелот „Тивериопол“ со почеток во 17 часот ќе се одржи граѓански буџетски форум. Целта на форумот е зголемување на учеството на граѓаните во процесот на носење на буџетот на Општината и зголемување на нејзината транспарентност. 

Градоначалникот Заев оствари средба со полскиот амбасадор Јацек Мултановски

Градоначалникот на општина Струмица,Зоран Заев, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Полска во Република Македонија, Јацек Мултановски. На средбата, градоначалникот Заев и амбасадорот Мултановски ја потенцираа добрата соработка меѓу Македонија и Полска, но посебен акцент беше ставен на продлабочувањето на соработката меѓу општина Струмица и градот Грујец кои во 2012 година потпишаа Меморандум за соработка.

Ќе се бетонира улицата „Бошко Буха“

Заврши бетонирањето на тротоарот од десната страна на улицата „Бетовенова“ на потегот од спојот со улицата „Плачковица“ до спојот со улицата „Бошко Буха“. Екипи на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска ги расчистуваа остатоците од земјата на улицата и останатиот отпад. Истовремено, друга екипа  врши подготовки за бетонирање на улицата „Бошко Буха“, денеска, се поставуваат рабниците, а по бетонирањето ќе биде поставена и урбана опрема.

„Комуналец“ го чисти булеварот „Гоце Делчев“

Екипи на јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ денеска го чистат просторот од двете страни на булеварот „Гоце Делчев“ од „Жито Струмица“ кон влезот во населеното место Дабиле. Се собира отпадот и се вади земјата од прокопите кои беа направени за поставување на електричните столбови кои го осветлуваат булеварот и потоа истите ќе се бетонираат.

Струмица и Електростаљ испратија уште една порака на пријателство

Општина Струмица и градскиот округ Електростаљ од московската област на Руската федерација и денеска испратија уште една порака на пријателство и продлабочување на соработката во повеќе области. Посетата на руската делегација започна со средба во кабинетот на градоначалникот Зоран Заев, на која присуствуваа амбасадорот на Руската федерација во Република Македонија Олег Шчербак,

Градоначалникот Заев оствари средба со делегација од општина Разлог

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска, оствари средба со делегација на општина Разлог, Република Бугарија. На средбата се разгледуваа можностите за јакнење на капацитетите и соработката меѓу двете општини, а посебен акцент беше ставен на дефинирањето на идеи за заеднички проекти по новиот повик на ИПА програмата.

Страница 1 од 10

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544