Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Октомври 2014

На 19-та седница на Советот донесени повеќе одлуки и програми

Советот на општина Струмица денеска ја одржа деветнаесеттата седница на која членовите расправаа по 23 точки на дневниот ред, а едногласно донесоа повеќе одлуки и програми.Поголем број беа од областа на урбанизмот, а советниците посебно се задржаа на предлог – одлуката за определување локација за поставување на спомен обележје – скулптура на дрво од рециклиран железен материјал.

„Паркиралишта Струмица“ со продолжено работно време заради регулирање на паркирањето

Со цел регулирање на статусот на паркирањето на граѓаните на општина Струмица, од Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ информираат дека денеска 31.10.2014 година, службите на претпријатието ќе работат со продолжено работно време до 20:00 часот, а утре сабота 01.11.2014 година од 8:30 до 16:00 часот. Поднесувањето на документи и информации околу зонското паркирање може да се добијат во канцелариите на ЈП  „Паркиралишта Струмица“ кое што се наоѓа на булеварот „Маршал Тито“, над Комерцијална Банка.

Зонското паркирање започнува со наплата од понеделник 03.11.2014 година.

Стартува проектот „Општина по мерка на граѓаните“

На 4 и 5 ноември 2014 (вторник и среда) во Домот на АРМ, Струмица, со почеток во 10 часот ќе се одржат јавни расправи по Нацрт-локални стратегии за соработка со граѓанските организации, млади, образование и социјална заштита во општина Струмица. Овие расправи се дел од проектот „Општина по мерка на граѓаните“, имплементиран од Фондацијата Отворено општество – Македонија и општина Струмица.

Јавните расправи ќе се одржат по следниов распоред:

Награди за претставата „Умри машки“ на СОУ „Димитар Влахов“

На меѓународниот фестивал на детски и младински претстави кој што се одржа во Јагодина, Србија, средното општинско училиште „Димитар Влахов“ од Струмица доби две награди за претставата „Умри машки“  во изведба на Млад градски театар драмско атеље при ова училиште. Наградата за најдобра режија ја доби  Кире Ѓорѓиев, режисер на претставата  и наградата за најдобра костимографија заврши кај Олга Хаџиева, професор во СОУ „Димитар Влахов“.

Уште една златна плакета за Ивана Мазнејкова

Општинското основно музичко училиште „Боро Џони“ од Струмица и оваа учебна година се закити со златна плакета. Осумгодишната Ивана Мазнејкова ученичка во трето одделение,  освои прва награда и златна плакета на меѓународниот натпревар по пијано кој што се одржа во Велење, Словенија.

Есенско чистење во населеното место Дабиле

Во рамките на есенската акција за чистење на градот и населените места што ја спроведува Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ е опфатено и селото Дабиле. Таму екипи на „Комуналец“ ја косеа тревата и го собраа отпадот од  паркот и игралиштето, по што и двете локации добија нов лик. Истовремено од „Комуналец“ апелираат до граѓаните на општина Струмица да го фрлаат отпадот на места определени за тоа, со што ќе го дадат својот придонес за чиста и здрава животна средина.

Страница 1 од 11

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544