Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Декември 2014

Новогодишно обраќање на градоначалникот Зоран Заев до граѓаните на општина Струмица


Градоначалникот Заев со новогодишни пакетчиња за децата од социјално загрозените семејства и децата со аутизам

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев и годинава им подари новогодишни пакетчиња на децата од социјално загрозените семејства, потврдувајќи ја својата континуирана поддршка на децата од општина Струмица.

Учениците од основните училишта испратија порака за мирољубие

Во организација на Младинскиот совет на плоштадот „Гоце Делчев“ се одржа предновогодишна забава „Порака за мирољубие“ на која учествуваа околу 2.000 ученици од основните општински училишта.

Претставници од општина Струмица учествуваа на културен настан во Кукуш

Во рамките на спроведувањето на активностите од проектот „Наследство” финансиран од Европската Унија преку ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Грција 2007 – 2013, во општина Кукуш, Грција, се одржа културен настан на кој учествуваа претставници од општина Струмица, ансамблот „Тримери” и хорот на СОУ “Јане Сандански”.

Ристе Пандев избран за најдобар спортист во општина Струмица за 2014 година

Во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ беа прогласени најдобрите спортисти, екипи и тренери во општина Струмица за 2014 година.За најдобар спортист беше прогласен најдобриот македонски атлетичар Ристе Пандев од атлетскиот клуб Струмица. Наградите на најдобрите им ги врачија градоначалникот Зоран Заев и претседателот на Советот на општината, Јосиф Христов.Спортот е значаен сегмент од нашето секојдневно живеење.

             

Донесен Буџетот на општина Струмица за 2015 година

Советот на општина Струмица на вчерашната 22 седница го донесе Буџетот на општината ,,тежок ‘‘ 1.081.322.000 денари, што е за 0,5% помал од оној за 2014 година. Од вкупните средства во Буџетот, 50% се сопствени изворни средства, 42% се блок дотации, 5% се средства од самофинансирачки

Страница 1 од 11

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544