Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Мај 2013

По деветти пат „Астерфест “ во Струмица

Градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев, утревечер ќе го отвори деветтото издание на интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“. Фестивалот годинава се одржува под мотото „Зад деветтото платно“, а свечениот чин на отворањето ќе почне во 19,30 часот во големата сала на Домот на АРМ во Струмица.

Во Струмица се одржа работилница за практикантство со менторирање

Денеска во просториите на домот на АРМ во Струмица се одржа работилница на тема „Учење преку работа – практикантство со менторирање“ и презентација на прирачникот „Зошто и како да организирате практикантство со менторирање“. Организатори на средбата беа Локалниот економско социјален совет на општина Струмица и Агенцијата за вработување на Република Македонија – центар Струмица.

Ново сезонско цвеќе по булеварите и парковите

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ почна со обновување на цветните површини во градот. Досега се засадени четири илјади садници на сезонско цвеќе, а планирани се вкупно петнаесет илјади. Ново сезонско цвеќе ќе биде посадено на булеварите, во градските паркови, кружните текови и на малите зелени површини во градот. Со ова Струмица ќе добие ново цветно руво за претстојната летна сезона.


Изменет сообраќаен режим поради изградбата на Ободниот канал

Општина Струмица  продолжи со изградбата на „Ободниот канал“ на ул.„Климент Охридски“ (кај „Адинг градба“ од ул.„Ѓорги Василев до „Кључка 2“ кон с.Куклиш)  која е и транзитна улица во општината и на која има голема фрекфентност на возила. Токму поради ова, се пренасочува сообраќајот во соседните најблиски сообраќајници, а воедно се овозможува и  наизменичен непречен пристап на жителите од Градско Балдовци и терминалот „Траншпед“ за товарни возила и бензинската станица „Макпетрол“ односно по ул.„Ѓорги Василев“ и ул.„Маршал Тито“ кон Р 1401 делница од Регинален пат Струмица (врска А 4) – Раброво – Валандово – Балинци – Марвинци (врска А1) или Р 1402 Куклиш (врска со Р 1401 – Банско – Ново Коњарево (врска со А4) (Сл.весник на РМ бр.133/2011), или од спротивна насока пренасочување на сообраќајот на „Кључка 2“ (с.Куклиш), од погоре споменатите регионални патишта кон   ул.„Маршал Тито“.

Комуналец почна со големо пролетно чистење во градот

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“  почна со големо пролетно чистење во кое се вклучени повеќе екипи. Денеска се исчисти дивата депонија на улицата „Антон Панов“ каде за собирање и фрлање на ѓубрето беше вклучена и механизација.  

Трајче Трајков од Просениково го освои првото место на државниот натпревар по македонски јазик

Трајче Трајков ученик во осмо одделение во општинското основно училиште „Герас Цунев“ од населеното место Просениково го освои првото место на 36-от  по ред државен натпревар по македонски јазик и литература што годинава се одржа во Битола. Првото место, Трајков го освои во категоријата на  основно образование во која се натпреваруваа ученици од деведесет основни училишта од целата држава.

Страница 1 од 5

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544