Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Јуни 2013

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Општина Струмица ја информира јавноста дека на ден 04.07.2013 г. ( четврток ) , со почеток од 05.00 часот до 06.30 часот ќе се спроведе авионско третирање против комарци на територијата на градот.

Општина Струмица успешно ги спроведува ИСО стандардите

Општина Струмица успешно го изведува, одржува  и развива системот за управување со квалитет согласно со барањата на стандардот ИСО 9001:2008 и системот за управување со околина согласно барањата на стандардот ИСО 14001:2004, ова е заклучокот од редовната проверка која беше изведена на 26 јуни годинава.

По првото пријавување останаа 337 слободни места во трите средни училишта

По првото пријавување во првиот уписен рок за учебната 2013/2014 година, во трите средни  училишта во општина Струмица останаа вкупно 337 слободни места. Најголем дел од нив, или 214 се во средното општинско училиште „Никола Карев“, 87 слободни места има во училиштето „Јане Сандански“ и 36 слободни места останаа во училиштето „Димитар Влахов“.
Второто пријавување од јунскиот уписен рок ќе се врши на први и втори јули, а резултатите од запишувањето и слободните места ќе се објават на четври јули.

Северина главна ѕвезда на десетдневниот Струмица опен фестивал

Од 10 до 20 август, по втор пат во Струмица ќе се одржи културно забавната манифестација “Струмица опен фестивал“.  Цели десет дена струмичани, ќе можат да уживаат во богатата понуда која ќе се реализира на повеќе локации во градот. Промоции на книги, изложби, театарски претстави, концерти се само дел од годинашната понуда, која беше презентирана на денешната прес конференција.

Почна првиот уписен рок во средните општински училишта

Во  средните општински училишта денеска почна првиот уписен рок за учебната 2013/2014 година. Во трите училишта во општина Струмица ќе можат да се запишат вкупно 1.216 ученици. Во средното општинско училиште „Јане Сандански“ за упис во прва година се обезбедени  376 места во 11 паралелки, од нив 238 се во гимназиското образование, а останатите 138 во стручното образование.

Страница 1 од 5

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544