Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Јули 2013

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија"  бр:53/05 , 81/05 , 24/07 , 159/08 , 83/09 , 48/10 ,  124/10  51/11), Општина Струмица, на ден 25.07.2013 година, донесе


Градоначалникот Заев им посака добредојде на кошаркарите на европското првенство

Во Струмица почна Европското првенство во кошарка М-18 (Б дивизија) на кое учествуваат 22 селекции. На стартот на првенството во спортската сала „Парк“, кошаркарите и спортските работници ги поздрави градоначалникот Зоран Заев и   им посака добредојде во градот кој по трет пат е домаќин на Европско првенство во кошарка.

Струмичките пожарникари го презентираа искуството стекнато во Обединетото Кралство

Денеска во кругот на Територијалната професионална противпожарна единица во Струмица, беше извршена презентација на стекнатите искуства за справување со сообраќајни незгоди од страна на тимот кој беше на обука во Обединетото Кралство. И теоретски и практично инструкторите им  покажаа на пожарникарите како да постапуваат во вакви ситуации.

Струмичани со најдобра маска на карневалот во Србија

Маските работени со многу љубов, а презентирани на традиционалниот струмички карневал што се одржа во март годинава, ги освојуваат наградите на карневалите во соседните земји. На осмиот меѓународен карневал што се одржа во Лесковац, Република Србија, маската “Ангели и демони“ на средното општинско училиште “Никола Карев“ од Струмица ја освои првата награда.

Градоначалникот Заев на средба со младите кошаркари и лицата со посебни потреби

Од 18 до 28 јули Струмица ќе биде европски кошаркарски центар-домаќин на Европското кошаркарско првенство за кошаркари до 18 години. По тој повод денес топло добредојде на членовите на младинската кошаркарска репрезентација на Македонија им посакаа градоначалникот Зоран Заев и претставниците на четири здруженија на лица со посебни потреби.

Основните и средните училишта во Струмица се подновуваат за новата учебна година

Летниот распуст на учениците, општина Струмица го користи за реконструкција во основните и средните училишта. Водејќи постојана грижа за здравјето и безбедноста на учениците, во скоро сите училишта се врши варосување на просториите и проверка и обновување на  електричната инсталација. Освен ова,  во дел од училиштата се вршат и зафати од поголем обем.

Страница 1 од 4

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544