Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Ноември 2013

Изјава на Зоран Горѓиев директор на ЈПКД „Комуналец“

Директорот на ЈПКД „Комуналец“ Зоран Горѓиев, денеска ги демантираше лагите што поголем дел од медиумите ги објавија за состојбата во ова јавно претпријатие.

Експертите им порачаа на струмичани: Гасот е сигурен и безбеден за употреба

Професори и реномирани експерти од Машинскиот факултет во Скопје, денеска во Струмица одржаа дополнителна едукација за сите кои се вклучени во процесот на  гасификацијата и употребата на гасот. Струмица е прва гасифицирана општина во државата, во која по позитивните искуства на општинските институции од минатата година, во оваа грејна сезона гасот се употребува и во домаќинствата.

Партнер училиштата од општините Струмица и Тетово продолжуваат со меѓуетничката интеграција

Во рамките на активностите предвидени во програмата за заеднички активности на училиштата вклучени во проектот за меѓуетничка интеграција во образованието, деновиве се реализира средба на учениците и членовите од тимовите за училишна интеграција од општинското основно училиште „Маршал Тито“ од селото Муртино, општина Струмица со партнер училиштето „Наим Фрашери“ од Тетово.

Градоначалникот Заев оствари средба со француската амбасадорка Оер

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска оствари работна средба со амбасадорот на Република Франција во Република Македонија, Лоренс Оер. На средбата во кабинетот на градоначалникот, на која присуствуваше и претседателот на Советот на општината, Марјан Даскаловски, се разговараше за продлабочување на соработката на економски, културен и образовен план, а посебно се потенцираше потребата од искористувањето на средствата од отворените фондови за Македонија.

Уште едно признание за градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, доби уште една потврда за својата хуманост и солидарност, особено кон лицата со посебни потреби. На одбележувањето на 65 годишнината од своето постоење во Скопје, Националниот сојуз на глуви и наглуви на Република Македонија му додели плакета, на која стои „Посебно признание за вашиот хуман однос и несебечно ангажирање кон глувите лица“.

Одлука за неспроведување на стратегиска оцена за КП бр.1182/1

Врз основа на член 65 став (6) од Законот за животната средина („Службен весник на Република Македонија" бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10 и 51/11), Општина Струмица, на ден 20.11.2013 година, донесе

Страница 1 од 5

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544