Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Декември 2013

Општина Струмица на сите граѓани им ја честита Новата 2014 година и им посакува многу здравје, среќа и успех во работата!

Новогодишно обраќање на градоначалникот Зоран Заев

Градоначалникот Заев со социјално загрозените и децата со посебни потреби

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, денеска им врачи новогодишни пакетчиња на децата од социјално загрозените семејства и на децата без родители. Беа поделени 300 новогодишни пакетчиња и околу четири илјади пакети што ги подготвија учениците од сите основни училишта во општина Струмица за своите другарчиња.

Буџетот на општина Струмица за 2014 година ќе тежи 17,3 милиони евра

Советот на општина Струмица го усвои буџетот на општината за 2014 година. Тој тежи 1.067.775.446 денари или околу 17,3 милиони евра.
-Како и секој буџет и овој е составен од основен дел на буџетот кој зависи од општината во делот на наплата на приходи и реализација на расходи и тој изнесува 523. 575.000 денари, 452.588.000 денари се блок дотациите за основно и средно образование, социјална заштита, детските градинки, култура во која спаѓаат градската библиотека, пионерскиот дом, како и противпожарната единица на општина Струмица.

Градоначалникот Заев им подари новогодишни пакетчиња на децата со посебни потреби

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев, попладнево присуствуваше на традиционалната предновогодишна прослава во центарот за поддршка на лица со интелектуална попреченост „Порака“. Децата од срце му се радуваа на градоначалникот, кој им подари новогодишни пакетчиња и им посака многу убави и радосни моменти во Новата година.

Струмица во новогодишна бајка

Струмица како никогаш досега блесна во новогодишен сјај и личи на бајка. Светлосни елки, небо од солзи, светлосни мрежи на палмите, осветлени дрвја и канделабри, разновидни светлосни фигури, се само дел од новогодишниот амбиент во градот.

Страница 1 од 6

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544