Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Март 2012

Реакција на прес-конференција на УМС ВМРО ДПМНЕ Струмица одржана на ден 31.03.2012г.

Почитувани,
Кабинетот на градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев смета дека денешната пародија на УМС ВМРО ДПМНЕ не заслужува никаков посебен коментар. Единственото нешто што треба да се каже во духот со Христијанството е: „ Прости им Господе, не знаат што прават ”.
Со почит,

Реакција на Градоначаникот Зоран Заев на прес конференцијата на ОК ВМРО ДПМНЕ на 30.03.2012

Градоначалникот Зоран Заев потпиша писмо со намери со Маркис центар за индустриски развој

Денес, градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев потпиша писмо со намери со Данската индустриска фирма Маркис, за основање на Центар за техничка подршка(ЦТП) во Струмица, прв од ваков тип во Македонија.

Одржана втората седница на Локално Економскиот Социјален Совет на општина Струмица

На ден 29.03.2012 во просториите на дом на АРМ беше одржана втората седница на ЛЕСС на која се разгледа и усвои предлог Деловникот за работа на Советот.  Пред членовите на советот беше презентирана и програмата за планските активности на ЛЕСС, со проектот на УСАИД „Младинска мрежа за стекнување вештини за вработување“.Општината продолжува со своето транспарентно информирање

Општина Струмица со цел подобра и по зголемена транспарентност во своето информирање го пушти во употреба Лед - Бим мониторот поставен на плоштадот „Гоце Делчев“ со кој граѓаните ќе можат да се информираат за работата на својата општина.

Струмичани ќе добијат вештачко езерце во Градскиот парк

Страница 1 од 6

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544