Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Ноември 2012

Учениците од „Видое Подгорец“ се запознаа со работата на градоначалникот и општината

Градоначалникот Зоран Заев денеска во својот кабинет ги прими учениците од трето одделение при ООУ „Видое Подгорец“ од Струмица. По совладувањето на материјалот за општина и градоначалник во рамките на редовната настава, учениците денеска имаа можност практично да се запознаат со работата на локалната самоуправа и нејзините служби.

Претставници на општина Струмица на меѓународна конференција за образование и одржлив развој

Во рамките на проектот образование за одржлив развој, финансиран од Европската Унија, а во организација на Enjoined иницијативата и Мрежата на центрите за образовни политики (NEPC) на 28 и 29 ноември  во Загреб, Хрватска се одржа меѓународна конференција на тема за поврзаноста на граѓанските права и обврски и прашањата за заштитата на околината и образованието.

Струмица и Бијело Поље од Црна Гора потпишаа Протокол за соработка

Градоначалникот на општина Струмица Зоран Заев  и градоначалникот на општина Бијело Поље од Црна Гора Александар Журиќ, денеска потпишаа Протокол за соработка меѓу двете општини. Протоколот беше потпишан на официјалната средба што се одржа во кабинетот на градоначалникот Заев, а на која освен градоначалниците на двете општини присуствуваа и Душан Мрдовиќ амбасадор на Црна Гора во Република Македонија, Мирољуб Орландиќ претседател на здружението на Црногорци во Македонија, Медо Балиќ потпретседател на истото здружение и претставници на општините Бијело Поље и Струмица.

Бизнис заедницата важен фактор во справувањето со семејното насилство

Бизнис заедницата како важен партнер во постигнувањето на ефикасен одговор кон семејното насилство на локално ниво, на оваа тема денеска се одржа работна средба во Домот на АРМ во Струмица.

Новиот кружен тек разубавен со две илјади темјанушки

Заврши изградбата на новиот кружен тек на крстосницата на булеварот „Гоце Делчев“ и улицата „Младинска“ кај Анска река во Струмица. Со ова ново сообраќајно решение значително ќе се намали сообраќајниот метеж кој беше честа слика на оваа, една од најфреквентните и најкритичните крстосници во градот.

Делегација на општина Бијело Поље од Црна Гора во посета на Струмица

Денеска во попладневните часови во официјална посета на општина Струмица ќе пристигне делегација на општина Бијело Поље од Црна Гора, предводена од градоначалникот Александар Журиќ. Официјалната средба меѓу делегациите на Струмица и Бијело Поље ќе се одржи утре во кабинетот на градоначалникот Зоран Заев каде ќе биде потпишан Протокол за соработка меѓу двете општини.

Страница 1 од 8

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544