Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Септември 2011

СООПШТЕНИЕ

Со цел продлабочувањето на соработката меѓу Општина Струмица и Град Осиек(Хрватска) на повеќе нивоа, Општина Струмица овозможи бесплатно преставување на струмичките компании  на  Есенскиот саем во Осиек(Хрватска) кој ќе се одржи од 6-ти до 9-ти Октомври 2011 година.
Општина Струмица ги повикува компаниите од областа на прехрамбената индустрија, своето учество да го пријават во општината на телефонскиот број 076/483-159, кај Ѓоко Ристовски, најдоцна до понеделник 3-ти Октомври.

Во Струмица ќе се одржи првата “Ајверијада“

На 9-ти Октомври (недела) на плоштадот “Гоце Делчев” ќе се одржи првата “Ајверијада” во организација на општина Струмица. Манифестацијата има натпреварувачки карактер и на неа можат да учествуваат сите домаќинки од струмичкиот регион.

Решение за свикување на четириесет и четвртата седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,
Ве известуваме дека од денеска 26 Септември, секој понеделник, Општина Струмица ќе го издава електронскиот информативен неделник “СтрумицаИнфо“, преку кој ќе Ве информираме за активностите во работењето на Локалната самоуправа, Градоначалникот, Советот, Јавните установи и претпријатија, чиј основач е Општина Струмица. Информативниот неделник ги опфаќа информациите од изминатата недела и настани кои ќе се случуваат во текот на неделата што следува.

Со Почит
Општина Струмица

 


strumicainfo_br1.pdf
[превземи]
.

Ден на заштита на шумите

На ден 26.09.2011, во организација на Општина Струмица ќе се изведе прошетка по трим патеката до манастирот “Свети Илија“ и запознавање со шумите и шумскиот живот, со акција за чистење на отпадот околу трим патеката.

Одбележан Меѓународниот Ден без автомобили во Струмица

Вчера на 22.09.2011 над 200 ученици на своите велосипеди од плоштадот “Гоце Делчев“ во Струмица продефилираа по улиците на Струмица, предводени од градоначалникот Зоран Заев и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, одбележувајќи го Меѓународниот Ден без автомобили.
Одбележување на Меѓународниот Ден без автомобили е во рамките на “Европската зелена недела“ која општина Струмица ја организира веќе трета година во соработка со Еколошкото друштво “Планетум“.

Страница 1 од 4

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544