Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Октомври 2011

Амбасадорот на Италија во посета на општина Струмица.

Одржана третата сесија од „Форуми во заедницата“

Решение за свикување на четириесет и петтата седница на Советот на општина Струмица

Врз основа на член 48 став 1 точка 1 од Законот  за локалната самоуправа (“Сл.весник на РМ” бр. 5/02)  и член 57 став 1 од Деловникот на Советот на општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 2/06), донесувам

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Третата Форумска сесија во рамките на Програмата “Форуми во заедницата“ ќе се одржи во четврток на 27-ми октомври од 17:00 часот во Домот на АРМ во Струмица. Во сесијата учествуваат претставници од различните интересни групи од општината – обични граѓани, корисници на буџетски фондови, претставници на локални здруженија на граѓани, претставници на локалната самоуправа, како и членови на Советот на општина Струмица.

Интензивирана соработката меѓу Струмица и Осијек

Градоначалникот на општина Струмица, Зоран Заев е во работна посета на Осијек, Република Хрватска. Тој денеска се сретна со градоначалникот на градот Осијек, Крешимир Бубало. Двајцата градоначалници ги утврдија активностите во наредниот период за продлабочување на соработката.

 

Работна средба на тема: „Полицијата и учениците се дружат“

Заради надминување на појавите на несоодветно и насилно однесување  на поедници, или групни ученици од основните и средните училишта во Република Македонија, по претходно договарање на Министерството за образование и наука и Министерството за внатрешни работи, ќе започне реализацијата на проектот „Полицијата и учениците се дружат“ преку кој ќе бидат опфатени сите основни и средни училишта  од општина Струмица.

Страница 1 од 3

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544