Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Ноември 2010

СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД УРБАНИТЕ И МЕСНИТЕ ЗАЕДНИЦИ ОД ОПШТИНА СТРУМИЦА НА ТЕМА „ЛЕГАЛИЗАЦИЈА И ДОБРОВОЛНО ПРЕДАВАЊЕ НА ОРУЖЈЕТО ОД ГРАЃАНИТЕ КОИ ГО ПОСЕДУВААТ БЕЗ ДОЗВОЛА-ИСПРАВА“

Во организација на Општина Струмица, Одделението за превенција при МВР-Струмица, а во соработка со Дирекцијата за заштита и спасување и Центарот за управување со кризи, на 29.11.2010 година, во просториите на Домот на АРМ-Струмица за претседателите на урбаните и месните заедници од општина Струмица, се одржа предавање за легализацијата на оружјето и за доброволното предавање на нелегалното оружје, согласно одредбите од законот за оружјето.

Реновирани просториите на Здужението на глуви и наглуви лица во Струмица

Германската амбасада во Македонија доби позлатена плакета од Сојузот на Здруженијата на глуви и наглуви лица за донацијата од 240.000 илјади денари.Во присуство на градоначалникот на Општина Струмица Зоран Заев, заменик амбасадорот на Сојузна Република Германија, Валтер Лојкс, претседателот на Советот на Општина Струмица Марјан Даскаловски , претседателот на Сојузот на глуви и наглуви лица на Македонија Никола Огненов, беше пуштен во употреба реновираниот нов простор на Здужението на глуви и наглуви лица во Струмица.

ЗАВРШИЈА ПЛАНИРАНИТЕ АКТИВНОСТИ ОД ПРОЕКТОТ „УНАПРЕДУВАЊЕ НА МЕЃУЕТНИЧКИОТ ДИЈАЛОГ ВО ОПШТИНИТЕ“

Воннаставните активности „Мојата карневалска маска“ и „Етнокатче од народни носии и стари предмети“, беа последните реализирани активности на учениците од двете проектни основни училишта „Маршал Тито“-Муртино и „Маршал Тито“-Струмица, вклучени во проектот „Унапредување на меѓуетничкиот дијалог во општините“.

Марш низ улиците на Струмица - “Да ја разбудиме хуманоста“

 

Вашето малку за мене е многу, Вашите дела за мене значат живот, Вашата хуманост и Бог ќе ме вратат дома во Струмица – Од срце за срце“. Со оваа порака испишана на бели маици, над илјада младинци во сабота (20.11.2010) маршираа по улиците на Струмица во знак на поддршка на својот сограѓанин, другар и пријател, Игор Петрески.Овој прв марш на хуманоста е во чест на Игор Петрески, а по иницијатива на неговите другари, со поддршка на Младинскиот совет на општина Струмица и Општинската организација на Црвениот крст од Струмица, да му дадат морална сила на Игор да ја преброди неколкумесечната

Ден на дрвото

На 19.11.2010 година, во рамките на Акцијата "Ден на дрвото - Садиме заедно за нас", на површина од околу шест хектари на локацијата викана „Грапавица“ во близина на селото Раборци - Општина Струмица, беа посадени околу дваесет илјади садници багрем.

УСАИД ќе го реновира најстарото училиште

УСАИД (Програма за основно образование) преку Проектот за основно образование (ПЕП) ќе вложи 1.500.000 денари за да ги замени сите прозорци во најстарото училиште во Струмица ООУ “Маршал Тито“ со нови ПВЦ прозорци и надворешни врати, со кои ќе се обезбедат подобри услови за настава во оваа училиште.

Страница 1 од 4

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544