Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Вести - Декември 2010

Спортист на годината за 2010

Во организација на Советот а под покровителство на Градоначалникот на Општина Струмица на 29.12.2010 се одржа традиционалната манифестација „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ЗА 2010“

Изгласан буџетот за 2011 година

На 29.12.2010 беше одржана последната седница на Советот на Oпштина Струмица за оваа година на која беше усвоен буџетот за 2011 година и истиот тежи 1 милијарда и 77 милиони денари или 17,5 милиони евра.

„Средниот успех на учениците во основните училишта од Општина Струмица“

Квалитетот во образованието може да се мери преку различни параметри и тој да зависи од многу објективни и субјективни околности, тргнувајќи од инфраструктурата, обезбеденоста со учебници и нагледни средства, примената на современите технички помагала, методите на работа на наставниот кадар, социјални, општествени и други влијанија.

Последователна сесија во рамките на Програмата „Форуми во заедницата“ во Oпштина Струмица

На 27.12.2010 (понеделник) со почеток во 14.00 часот во Дом на АРМ ќе се одржи Последователна сесија во рамките на Програмата Форуми во заедницата и во неа реализација на проектот „Основи на Буџетскиот процес во ЕЛС“.

 

Плакета од ПАОК Еделвајс за грaдoначалникот Зоран Заев

Членовите на клубот ПАОК Еделвајс од Струмица му подарија плакета на градоначалникот Зоран Заев. Плакетата е за контуинираната подршка што овој клуб ја добива од локалната самоуправа.

Набавена нова опрема за Противпожарната единица во Струмица

Општината набави нова модерна телекомуникациска опрема за Територијалната противпожарна единица - Струмица со вкупна вредност од двестаосумдесет илјади денари.

Страница 1 од 3

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544